Spyware verwijderen

Spyware is spionagesoftware, die zich via internet op uw computer installeert, meestal zonder dat u dat merkt. Spyware verzamelt informatie op uw computer en verzend uw data via het internet naar commerciële en/of kwaadwillende derden. Spyware is een bedreiging voor uw privacy, omdat u niet weet dat de software actief is, welke informatie er vrijkomt en wat er met die informatie gebeurt. 

Persoonlijke gegevens van computergebruikers en internetters zijn interessant en mede daardoor geld waard, vooral voor bedrijven die werken met marketingdata. Zij maken gebruik van spyware om gemakkelijk en goedkoop aan die gegevens te komen.
Spyware is ook een manier om meer bezoeken op commerciële websites te genereren. Spyware leidt u ongevraagd naar deze sites. Adverteerders hebben er reclameborden geplaatst in de vorm van banners en pop-ups, die u kunt aanklikken of openen. Voor iedere keer dat dit gebeurt, ontvangt de adverteerder een bepaald bedrag.

Hoe krijgt u spyware op uw computer?
Spyware kan zich op verschillende manieren op uw computer installeren. De meest voorkomende manieren zijn:

  • Door 'mee te liften' met software.
    U downloadt bijvoorbeeld een programma en installeert dat op uw computer. Als dit programma is voorzien van een spyware-functie, installeert u die dan ongemerkt ook.
  • Terwijl u een website bezoekt. 
    Het installeren kan op de achtergrond gebeuren of u wordt verleid software te installeren om de website beter te kunnen bekijken. De aangeboden software kan mogelijk voorzien zijn van spyware.
  • Als onderdeel van software met licentie.
    Sommige fabrikanten voorzien een nieuw softwarepakket van spyware.

Denkt u last te hebben van spyware, dan bent u bij CWare aan het goede adres. CWare kan u helpen bij het bestrijden en verwijderen van spyware.


Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, neem dan geheel vrijblijvend contact op met CWare. 

tel: 0252 416 771, mob: 06 1309 3442, mail: info@cware.nl
copyright © 2008 - 2017 CWare. All rights reserved.